Mindful-
ness in
bedrijven

Help uw werknemers beter met stress omgaan en meer rust te vinden.

Yoga & Mindfulness in bedrijven

Veel werknemers geven aan dat Mindfulness en yoga kwaliteit verhogend werkt, zowel fysiek als mentaal. Los van deze persoonlijke doelstellingen is yoga bewezen effectief bij het verlagen van ziekteverzuim en het verhogen van de arbeidsproductiviteit. In 2008 ben ik gestart met Yoga & Mindfulness in bedrijven. Ik bied een breed pallet aan Yoga, Mindfulness, Communicatie workshops en meditatie lessen aan. Bedrijven als Bugaboo, RTL, Deloitte en MTV Networks e.a. zijn terugkerende klanten van me. Buiten wekelijkse lessen op locatie organiseer ik ook op maat workshops waarbij nuttige thema’s, zoals “Omgaan met stress” en “Mindful Communicatie”, worden behandeld.

Met Yoga & Mindfulness in bedrijven leer je op een prettige manier opmerkzaam te zijn tijdens je werk en meer aandacht te geven aan het moment (of de situatie/meeting) waar je op dat moment in aanwezig bent. Yoga leert je je lichaam en adem in balans te brengen en reduceert stress. Mindfulness helpt je jouw unieke kwaliteiten effectiever te ontwikkelen en verhoogt productiviteit.

Mindfulness is dan zeker wat voor jou!

Door Yoga & Mindfulness te beoefenen leren uw werknemers concreet:

 • Beter met stress om te gaan en meer rust te vinden.
 • Uit je hoofd en in je lijf te komen, balans tussen lijf en hoofd.
 • Jezelf en anderen te accepteren zoals ze zijn en beter samenwerken.
 • Beter communiceren met collega’s en opdrachtgevers.
 • Bewuster zijn van je automatische gedrag/reacties.
 • Productiever werken vanuit rust en focus in plaats van onrust en stress.
 • Steeds bewuster keuzes maken, grip krijgen op je emoties en gedachten
 • Je creativiteit vergroten door meer vanuit lef en zelfvertrouwen te werken.
 • Meer kansen aangrijpen en positiever tegenover je capaciteiten staan.

Redenen om met mij in zee te gaan zijn:

 • Ik werk met veel passie voor diverse bedrijven en heb ruim 10 jaar ervaring.
 • Ik ben gewend om helder af te stemmen op cultuur, werkwijze en collega’s.
 • Het geven van Mindfulness en yoga vind ik het mooiste wat er is omdat ik een effectieve bijdrage kan leveren aan andermans kwaliteit van leven en werken.
 • Vanuit mijn media en corporate achtergrond kan ik werknemers goed aanvoelen en word ik serieus genomen binnen grote bedrijven op alle levels.
 • Ik weet wat werken voor een groot bedrijf inhoudt.
 • Ik bied een breder les-pallet aan dan de meeste docenten, ben gespecialiseerd in meerdere gebieden en ben volledig gecertificeerd.
 • Kwaliteit en een vast bekend gezicht.
 • Organisatie, planning en promotie neem ik voor mijn rekening.
 • Geen extra effort voor HR afdeling.

Ik kom graag bij u en uw bedrijf langs om een op maat voorstel te bespreken voor uw werknemers. Ook bied ik een kosteloze proefles aan HR medewerkers en andere eindbeslissers aan. Op die manier kunt u zelf goed inschatten of de lessen passen bij uw wensen en cultuur. De lessen kunnen plaatsvinden tijdens de lunchpauze en/of na werktijd. Samen bekijken we of er een geschikte ruimte is om yoga te doen. Ik voorzie in yogamatjes en andere benodigdheden. Prijs TBD (afhankelijk van locatie, tijdstip, aantal participanten).

Liefs, Annemarie

If the rose is a beautiful flower, it is because she opens herself.

- Charles De Leusse
Annemarie in actie met een Mindfulness workshop voor 80 Horeca Medewerkers van Vermaat groep

Ervaringen

“Naast dat het heerlijk is om 1 per week in Annemaries energie ‘te hangen’ (zo voelt dat), is het effect van de Yoga en Mindfulness trainingen duurzaam gebleken. Op basis van mijn persoonlijke uitdagingen heeft Annemarie voor mij een yoga routine bedacht i.c.m. de juiste ademtechniek. Ik sta er (bijna) elke ochtend mee op en heerlijk gestroomd begin ik mijn dag voordat ik naar kantoor ga. Mindfulness helpt mij op belangrijke momenten op de dag, een meeting of een presentatie, om daar bewust en wakker aanwezig te zijn. Ik heb allerlei technieken getraind die ik op elk moment kan toepassen. Voor de training ging ik 2x per dag 20 minuten met mijn ogen dicht in een hoekje zitten, nu mediteer ik in de trein of bijvoorbeeld op de fiets. Annemarie is een inspirerende en vooral fijne trainer die vrijheid geeft. Niets moet en alles mag. Daarom voelde haar lessen nooit als verplichting maar als een cadeau waar je telkens terug wilt komen.”

Roel van Rijsewijk
Partner bij Deloitte

“Annemarie is een zeer enthousiaste en gedreven Yoga en Mindfulness Trainer. Haar trainingsstijl kenmerkt zich door een passievolle, nuchtere benadering gecombineerd met veel humor. Ze is goed in staat om zich in de ander te verplaatsen en toont veel empathie. Annemarie legt de stof op een begrijpbare manier uit zonder het te zwaar te maken. Ze heeft door haar achtergrond in het bedrijfsleven de capaciteit om een groep Business Professionals, ook die nog nooit met Mindfulness in aanraking zijn geweest, ‘uit het hoofd in het lijf’ te brengen. Naast de persoonlijke begeleiding in kleine training groepen kan je haar door haar professionele voorkomen ook goed inzetten om een workshop of lezing te geven voor een grote groep. Zo heb ik Annemarie met veel succes ingezet om een Mindfulness workshop voor ruim 80 Horeca Managers te begeleiden. Persoonlijk werk ik met veel plezier samen met Annemarie en kan haar van harte aanbevelen!

Marjolein Ruitenbeek
Oprichter Het Oplaadpunt