The Elemental Retreat
“A journey through the 5 Elements”

Gun je jezelf een weekje rust en soul searching in een Bourgondisch paradijsje?

The Elemental Retreat is bedoeld voor mensen die behoefte hebben aan een week rust en inner work. Het doel is om vanuit een basis van rust en opladen meer inzicht te krijgen in jouw persoonlijke groei, wat je nodig hebt om dichter bij jezelf te komen en minder stress momenten te ervaren en hoe dit te integreren in je dagelijks leven, zowel privé als zakelijk.

Elke dag staat in het thema van een ander element en deel in jezelf waarop we reflecteren, coachen en oefenen. Dat doen we aan de hand van yoga, breathwork, meditatie, beweging, fine food en veel buiten zijn in de natuur.

Aanpak & begeleiding

Lichtheid en humor zijn voor mij van essentieel belang, er wordt veel gelachen tijdens mijn retreats. Ik heb een intuïtieve manier van begeleiden, en voel aan wat er nodig is in het moment, voor de groep maar ook per persoon. Daarom werk ik alleen met een selectieve groep. Iedereen wordt gezien en je voelt je snel veilig in deze exclusieve setting. Ik neem je letterlijk mee op reis in jezelf van de grond tot aan de lucht. Je zult de elementen herkennen in je lijf, hoofd en gevoel. Je leert te signaleren wat je lijf aangeeft, waar je grenzen liggen, hoe je in verbinding komt met jezelf meer accepteren en liefhebben. Ik neem je mee op reis naar binnen zodat je je intuïtie beter ontwikkelt en je beter leert luisteren naar jouw verlangens en hoe je dit afstemt met je partner. Hoe je lijf, hart en hoofd in verbinding brengt met elkaar, hoe je beslissingen maakt die echt kloppen bij je gevoel.

Waarom de 5-elementenleer als basis?

De elementen zíjn onze natuur. Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether zijn niet alleen te ervaren om je heen in het natuurlijke macrosysteem. Maar ook in jouw eigen systeem (microniveau) werken ze samen. Los van alle prachtige theorieën, yoga en meditatietechnieken waar we ook mee werken, ervaar ik sterk dat de elementenleer ons het beste en het meest direct kan reflecteren (spiegelen) op onze ‘inner nature’. Hoe dichter we bij de dynamiek en cycli van de natuur leven, hoe beter we onze eigen dynamiek en cycli begrijpen. En het mooiste is: de natuur en de elementen zijn voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk. No nonsense en superhelder.

F&B?

Súperbelangrijk in de Bourgogne! Bij deze de cherry on the pie: Dagelijks worden we door een privé chefkok verwend met overheerlijke 5-elementen F&B die elke dag in het teken staat van een ander element. Je word dus letterlijk en figuurlijk gevoed met alles waarop jouw lijf, mind, hart en ziel op aanslaan.

Wat levert dat mij op?

Na deze week voel je je energie volledig stromen. Je zult je gelukkiger voelen in je lijf en met jezelf, je zult meer zachtheid naar jezelf en naar anderen ervaren. Je zult meer luisteren naar je verlangens en daar ownership over nemen. Je zult zin hebben om te gaan creëren, op wat voor manier dan ook. Als ondernemer, partner, geliefde of ouder. Je sensualiteit zal ‘aan’ gaan, contact met jezelf en met anderen zal meer vanzelfsprekend gaan. Je zult minder angsten ervaren en minder keuzes maken vanuit perfectionisme, controle en ratio maar meer vanuit een uitgebalanceerde combinatie van hoofd en hart. Ook leuk om samen met je partner te ervaren btw :).

Zelf-ontwikkeling...

Wat een leuk woord hè? Het gaat letterlijk over het “ont”-wikkelen van je “zelf”. Oftewel, alle lagen, wikkels en verpakkingen van je afwikkelen tot je (weer) oprecht contact maakt met jezelf en je essentie. Dat gaan we samen doen dus deze week.

Ready to evolve?

Dit retreat neemt je, via de vijf elementen uit de natuur, op reis in jezelf. Verbind (weer) met jezelf en vind die levensenergie (terug) in jou. Vertraag en tune in, voel wat je werkelijk nodig hebt om die volgende stap te nemen.

Wie ben jij?

Je bent een m/v/h en je houdt van de mooie dingen in het leven. Je geniet evenveel van een goed glas wijn als een yoga practice. Humor is even belangrijk als diepgang. Connecten met like-minded mensen geeft je energie en je hecht veel waarde aan avontuur en persoonlijke groei. aan de andere kant vind je het spannend om je kwetsbare kanten te laten zien. Je weet echter dat dit nodig is om oude patronen te doorbreken. Je voelt de urgentie om meer voor jezelf te kiezen en de regie over je leven weer terug te krijgen.

Op dit moment ben je bezig een volgende stap in je leven: een carrièremove, het verdiepen van je liefdesleven, diepere spirituele connectie of het (terug) vinden van dat wat je écht plezier en voldoening geeft. Je voelt soms twijfel over welke keuzes je moet maken. Je staat open voor yoga, meditatie, de elementen en bent nieuwsgierig. Je bent klaar om wat jou geluk brengt verder te onderzoeken en/of je voelt een duidelijke urgentie dat je ‘aan de bak’ moet met jezelf.

Je houdt van beweging, vrijheid, avontuur en bent nieuwsgierig naar jezelf en verschillende vormen van Selfcare. Je merkt dat je behoefte hebt aan verdere ontwikkeling van jouw energie en hoe deze in te zetten in je werk en privé leven. Voel je hierbij een JA? Dan is dit jouw retreat!

Paradijsje in de Bourgogne

Ik ontdekte de ultieme plek om genieten met ontwikkelen te combineren. Sinds maart '21 ben ik de gelukkige eigenaar van mijn eigen retreat/vakantie locatie in het hart van de Bourgogne.

Annemarie werkt tijdens “The Elemental Retreat” met de universele wetten van de 5-elementenleer. Aarde, Water, Vuur, Lucht en Ether zijn niet alleen te ervaren om je heen in het natuurlijke macrosysteem. Maar ook in jouw eigen systeem (microniveau) werken ze samen. Ieder mens heeft alle vijf de elementen in zich maar er zijn er vaak 1 of 2 die de boventoon in jouw voeren.

Dit uit zich door bepaalde kenmerkende eigenschappen, emoties, gedachten en fysieke karaktereigenschappen. Welke zijn dat bij jou? En hoe kun je ze goed balanceren zodat je gezond en gelukkig leeft. Je gaat op zoek naar jouw krachten, uniek potentieel, patronen en valkuilen.

De focus ligt op body work omdat je lijf altijd eerlijk is over jouw grenzen en wensen. Aan de hand van yoga, ademwerk, reflectie coaching, teachings over de 5-elementenleer, de seizoenen en overheerlijke F&B die dagelijks in het tekens staat van een ander element, word je letterlijk en figuurlijk gevoed met alles wat je nodig hebt.

Zo kom je erachter welke richting je wilt geven aan jouw leven, hoe je creatieve energie weer op gang komt en waar jouw ‘True Potential’ ligt. Naast inner work gaan we ook volop genieten. We zijn immers in de Bourgogne… Een mindful wijn proeverijtje en heerlijk gezond eten horen daarbij… Lekker chillen aan het zwembad, Ayurvedische of ontspanningsmassages aan huis en in de hot tub onder de sterren hemel. Prachtige wandelingen, bossen, watervallen. Alles komt aan bod.

Tijdens deze magische week van 29 sept t/m 5 okt 2024 in het hart van de Bourgogne, maak je een onvergetelijke reis door jezelf aan de hand van de 5-elementenleer. Ga jij ook een keer mee? 

'De yoga retreat week bij Annemarie in de Bourgogne is magisch, fantastisch en ook zeer leerzaam. Met zo veel zorg is de week samengesteld uit yoga, workshops maar ook individuele (rust)momenten. Het vegetarische eten gekookt door Ellen is echt om over naar huis te schrijven. Je leert hier veel over jezelf en komt daarnaast heerlijk tot rust aan het zwembad, met een wandeling door de prachtige natuur of in alle rust op je prive terras. Absoluut een aanrader!' Dominique, deelnemer sept 2022.

'Fantastische retreat. Fijn programma en professionele en liefdevolle begeleiding. Echt een aanrader voor iedereen!!!' Mike, deelnemers sept 2022.

'In een woord fantastisch! Ondanks mijn geen ervaring met yoga en nog veel meer ervaringen voor het eerst ging ik met pijn in mijn hart weg van Annemarie, Sonja en Ellen. Ik heb de locatie, de groep en de begeleiding in mijn hart opgenomen en zal deze week nooit meer vergeten. Ik vertrok met inzichten, kennis over mezelf en een next level energiegevoel! Heerlijk gegeten en gewandeld. Kortom als je nog twijfelt, doen. Dit is een kado voor jezelf waar je nooit spijt van krijgt!!!' Bianca, deelnemer sept 2022

'Ik vond het een heilzame retraite. Je liefde voor mensen is voelbaar. De mooie opbouw bracht mensen dichterbij zichzelf, een vonkje van wie ze werkelijk zijn. Een hele mooie plek.' Tineke, deelnemer sept '22
'Echt een bijzondere reis. Niet alleen een mooie vakantielocatie, maar ook een bijzondere reis door jezelf. Zoveel mooie momenten mogen meemaken! Een echte aanrader als je zoekt naar diepgang en betekenis in een veilige en sfeervolle omgeving.' Raymon, deelnemer sept '22

'Net terug van een heerlijke week in de Bourgogne, waarin ik niet alleen genoten heb van de omgeving en de lieve zorgen, maar ook nog eens heel veel over mijzelf en de patronen waarin ik steeds vast loop heb geleerd. Aanrader voor iedereen die op zoek is naar een verandering, en er steeds net niet in slaagt dat laatste stapje te zetten, maar ook een aanrader voor iedereen die het fijn vindt om even af te schakelen van de dagelijkse sleur, en gewoon lief voor zichzelf wil zijn.' Ivonne, deelnemer mei '22

'Net terug van een fantastische retreat week in de Bourgogne! Wat een prachtige omgeving en onderkomens, super begeleiding, heerlijk eten en een programma dat helemaal klopt. Zoveel inzichten deze dagen. Ik voel dat er zoveel is veranderd en zie dat ook gelijk weerspiegelt in mijn gezin. Een echte aanrader voor als je het nodig hebt om weer helemaal op jezelf af te stemmen om weer door te kunnen met nieuwe stappen in je leven.' Joyce Mensink, deelnemer okt '21

‘Wat een sprookjesachtige plek… De stilte, de uitgestrekte heuvels en bossen, de sfeervolle gîtes, de kippen die over het terrein scharrelen, Martijn die houthakt voor de kachel, Chef Ellen die heerlijk kookt en natuurlijk Annemarie als warme, wijze gastvrouw. Zo veel geleerd over de elementenleer in een paar dagen! Volledig tot rust gekomen, in de watten gelegd én uitgedaagd (buiten zwemmen in november!) Absolute aanrader voor iedereen die wel wat liefdevolle zorg en me-time kan gebruiken.’ Francine, deelnemer, nov. 2021. 

Data: 29 sept t/m 5 okt 2024 

Early Bird prijs shared: € 1.350*

Early bird prijs single: € 1.600*

Prijs shared room: € 1.450*
Prijs single room: € 1.750*

*Incl. overnachtingen in comfortabele 4**** gîtes, alle F&B door professionele chef, volledig programma, gebruik zwembad, hot tub en hout voor kachel.

Domaine_Les_Reprilles_Retreat_LR-75
 • Take time to smell the roses."

  - Proverb

PROGRAMMA:

Dag 1  "Welcome!"

Aankomst, inchecken en aanschuiven bij heerlijk Bourgondisch (vega) diner. Kennismaken met elkaar op een relaxte & informele manier. "Relight my Fire" vuurceremonie met intentie zetten.

Dag 2 "Earth"

 • Aarde Yoga sessie
 • Ontbijt Element Aarde
 • Stilte Wandeling
 • Lunch Element Aarde
 • Workshop "I Am" & thuiskomen
 • Diner Element Aarde

Dag 3  "Water"

 • Water Yoga (Flow)
 • Ontbijt Element Water
 • Water Drifting healingsessie
 • Lunch Element Water
 • Reflectie Coaching "Mirror Mirror"
 • Diner Element Water

Dag 4  "Fire"

 • Zonsopgang wandeling en sungazing meditatie & Fire Breath.
 • Ontbijt Element Vuur
 • Workshop "Love Yourself"
 • Lunch Element Vuur
 • Cacao ceremonie
 • Geleide meditatie met prachtige muziek
 • Diner Element Vuur

Dag 5  "Air"

 • Ontbijt Element Lucht
 • Loslaatsessie met Yin Yoga
 • Lunch sessie Element Lucht
 • Deep Release Workshop met Circular Breath
 • Diner Element Lucht

Dag 6 "Spirit"

 • Ether Yoga sessie
 • Ontbijt met detoxing juices
 • Workshop “Ether; Your limitless potential”
 • Lunch Detox
 • Afsluiting Circle Retreat
 • Diner Element Ether

Dag 7 "Goodbye"

 • Ontbijt
 • Check out
 • Uitzwaaien/transfer naar trein
Claire
Claire

Annemarie is een combinatie van een stoere businesswoman een bubbly partygirl en een wijze yogi. Ze slaat een brug tussen deze werelden. Je kan chill zijn zonder de hele dag in lotushouding te hoeven zitten. Tijdens haar mindfulness cursus leert ze je zonder oordeel je gedachtes te observeren. Er is ruimte om ervaringen te delen en dat kan intiem zijn of juist met een gezonde dosis humor. Ook neemt ze je mee in ontspannende meditaties en geeft oefeningen mee voor thuis. De oefeningen die ik van haar heb geleerd pas ik nog geregeld toe als ik mezelf toch weer voorbij gerend ben. Ben ik weer een chille mama;-)

Scroll naar boven